
Peki gelelim başlığa. Bu takvim sayfalarının birinde yıllar önce çaydanlıktaki kireç tortusunun nasıl çıkartılacağını okumuştum ama sayfayı kaybetmiştim. Ara tara derken sonunda buldum. Malum beyaz renkli sert kireç tortusu Calgon kullanmayan ve çay için içme suyu yerine çeşme suyunu tercih eden -yoğunlukla öğrenci evlerinde- bir vazgeçilmezdir. Meğer çaydanlığın içinde 15 dakika sirke kaynatmak (bir bardak suya iki çorba kaşığı sirke) tüm o birikimi ve domestos reklamlarındaki canavarları andıran delik deşik kireç tarlalarını çözüyormuş. Yalnız hâlâ denemedim. En yakın zamanda bir elma sirkesi satın alıp denemeyi düşünüyorum. Peki ya elma değil de üzüm sirkesi gerekliyse?
Yorumlar
Yorum Gönder