Hünkar Beğendi etkisi.



Patlıcanlı yemeklerin hastası olarak, daha önce hünkar beğendi yemediğim için kendimden utanıyorum. :(

Malzemeleri: 
• Dana eti
• Patlıcan
• Kuru soğan
• Domates
• Sivri biber
• Domates salçası
• Su • Tuz • Çiçek yağı • Karabiber

Beğendisi İçin Malzemeler:
• Közlenmiş patlıcan
• 2 Çorba kaşığı un
• Göz kararı soğuk süt
• Rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz • Karabiber • Çiçek yağı


Kuşbaşı etleri daha küçük parçalar haline getiriyoruz.

Yağda kavurup üzerine soğan ilave edip biraz daha kavuruyoruz.

Rendelenmiş domates ve ince doğranmış biberleri, istediğimiz baharatları, salça ve su ekleyip pişiriyoruz.

Etler pişmeye yakınken beğendisini yapmaya başlıyoruz. 

Patlıcanları közlüyoruz. 

Kabuklarını soyup patlıcanları küçük küçük doğruyoruz. 

Tencereye çiçek yağı koyuyoruz. 

İçerisine un ilave edip kavuruyoruz.

Patlıcanlar unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. 

Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. 

Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz.

Kaşar peynir ilave ediyoruz. 

Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. 

Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. 

Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz.


Yoğun kıvamlı patlıcan yemeği sevenler için harika bir tarif, şahsen her fırsatta yapıp yiyeceğim. :)

2 yorum :

  1. Feci bir şeye benziyor, sütsüz denesem? Evde yok :)

    YanıtlaSil
  2. Yorumunu henüz gördüm :) Denedin mi sütsüz? Çok ağır olur diye düşünüyorum. Zaten ağır bir yemek, hafifleştiren de süt oluyor.

    YanıtlaSil